Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözéssel vetett véget a két család viszályának

2020. június 21., vasárnap 09:52 | aznap frissítve

Konfliktusba keveredett két család szerdán Örkényben, egy fiatal férfi gázpisztollyal próbált rendet tenni. A dabasi rendőröket lövöldözés miatt riasztották, percek alatt ellepték a Pest megyei települést.  

A rendőrség beszámolója szerint már hajnalban kiéleződött az ellentét a két család között, aztán délután az egyik fiatal férfi visszament a rivális családhoz, és autójával megállt a ház előtt. Rövid szóváltás után záporoztak autójára a tégla- és betondarabok, kövek.

A 28 éves férfi ekkor elővett az anyósülés alatti rekeszből egy gázriasztó pisztolyt, és lövöldözni kezdett, majd kiszállt, és a kocsit hátrahagyva elfutott a helyszínről.

Egy közeli ismerőséhez menekült, akit megkért, hogy tüntesse el a fegyvert. A lövöldözésben senki nem sérült meg, csak a megdobált autó oldalsó és hátsó szélvédője tört be. 

A helyszínre pár percen belül közel egy tucat rendőr érkezett. Összesen hat örkényi lakost állítottak elő, 2 nőt és 3 férfit gyanúsítottként hallgattak ki.

A Dabasi Rendőrkapitányság mindannyiuk ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, a gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Rovatok