Index Vakbarát Hírportál

Levélben gratulál az érettségizőknek Orbán Viktor

2020. június 21., vasárnap 11:10 | aznap frissítve

Az érettségi bizonyítvány mellett Orbán Viktor levelét is megkapják idén a diákok, amelyben gratulál az érettségizők teljesítményéhez, és felhívja a figyelmet a kormány erőfeszítéseire. 

A levelet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő osztotta meg Facebook-oldalán, miután egy igazgató feltöltötte az iskola oldalára.

„Tisztelt Érettségiző! A koronavírus által okozott egészségügyi és gazdasági válság hónapok óta sújtja a világot, március elején pedig betört hazánkba is.

Ön egy olyan nemzedék tagja, amely ezt egészen közelről tapasztalhatta meg, hiszen a járvány nemcsak az érettségire való felkészülését tette nehezebbé, de a vizsga lebonyolítására is rányomta bélyegét

– kezdi a levelet a miniszterelnök. – Mindezek fényében fogadja elismerésemet azért, hogy az elmúlt időszak rendkívüli körülményeinek dacára is sikerrel teljesítette vizsgáit, s immár éretten veheti kezébe a bizonyítványát.”

Orbán szerint jelentős eredmény, hogy a világjárvány közepette úgy zajlott le az idei érettségi, hogy egyetlen ember se betegedett meg. Ezért a kormány nevében megköszöni az együttműködést és a szabályok szigorú betartását az érettségizőknek, majd egy fontos dologra hívja fel az érettségizők figyelmét. 

Ugyanakkor szeretném biztosítani arról, hogy a kormány továbbra is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megvédje a magyar emberek életét és egészségét, megőrizze a munkahelyeket, és annyi új állást teremtsen, amennyit a vírus elpusztít. Együtt, közös erővel újraindítjuk a gazdaságot.

Az üzenet zárásaként pedig arra kéri az érettségizőket, hogy mindig gondoljanak arra, hogy a hazának szüksége van rájuk. „Kívánom, hogy életét siker koronázza, és itthon, Magyarországon találjon a boldogulás útjára.”

Orbán május végén is nagyon hasonlókat írt a friss diplomásoknak küldött levelében, akik a gazdaságvédelmi akcióterv részeként mentesültek idén a nyelvvizsga alól.

Rovatok