Index Vakbarát Hírportál

Megint razziáztak a Deák tér környékén, 900 embert és 90 autót ellenőriztek

2020. június 24., szerda 08:51 | aznap frissítve

Június 18. és 20. között folytatták a Deák téri késelés miatt tartott bűnmegelőzési akciósorozatot az Erzsébet téren, a Deák téren, a VI. és VII. kerületben, ennek eredményeiről számoltak most be.

A BRFK civil- és egyenruhás rendőrei a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság munkatársaival együtt akcióztak.

Az akció célja, hogy a Deák téren, az Erzsébet téren és a VI., VII. kerületnen fenntartsák a közbiztonságot, megelőzzék a kábítószerhez köthető bűncselekményeket, és elfogják a körözött, garázda vagy erőszakos embereket.

Közel 900 embert igazoltattak, és 90 autót ellenőriztek. Garázdaság miatt nyolc, kábítószer-kereskedelem miatt kettő, kábítószer-birtoklás miatt hat, elfogatóparancs alapján pedig négy körözött embert fogtak el. Három ittas vezetőt, két embert eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt állítottak elő, három esetben pedig jármű engedély nélküli átalakítása miatt tettek feljelentést.

14 külföldit ellenőriztek, és két ukrán állampolgárt túltartózkodás miatt előállítottak.

Nyolc taxissal szemben indítottak eljárást, három alkalommal azért, mert nem adtak nyugtát a taxik vezetői, két esetben az autók műszaki hiányosságai miatt, egy esetben rossz műszaki állapotú jármű miatt, egy-egy esetben jogosítvány hiánya és engedély nélküli járművezetés miatt.

93 kereskedelmi egységet ellenőriztek, ötnél feljelentést tettek közterület használati szabályok megsértése miatt. Közterületi alkoholfogyasztás miatt 28 bírságot szabtak ki 760 ezer forint értékben.

Az akciósorozat előre be nem jelentett időpontokban tovább folytatódik. 

Rovatok