Index Vakbarát Hírportál

Szélvédőn hagyott anonim üzenettel oldottak meg egy betöréses ügyet a monori rendőrök

2020. június 26., péntek 10:11

„Tisztelt rendőrség" – így kezdődött az az üzenet, amit aláírás nélkül, névtelenül hagyott egy levélíró az egyik monori rendőr szolgálati autójának szélvédőjén, az ablaktörlő lapát alá tűzve, és amiben egy 2020. januári betöréssel kapcsolatos információkat közölt, írja honlapján a rendőrség. Az ügy lényege, hogy még január 21-én éjszaka fúrógépeket, reflektort és más szerszámokat vittek el egy monori család ház garázsából, mintegy kb. 250 ezer forint értékben. 

Mivel a nyomozás nem vezetett eredményre, ezért azt felfüggesztették, egészen a június 24-én érkezett levélig: ezután ugyanis egy helyi fiatal férfi lakásán megtalálták a lopott tárgyak jelentős hányadát. A kifosztott férfi 22 éves fiához is elmentek, aki kihallgatásakor elismerte, hogy aznap éjjel egy vele egyidős ismerősével autóztak apja házához. A zárat egy csavarhúzó és egy kalapács segítségével letörte, kirámolta a kocsiba amit értékesnek vélt, majd másnap ő jelezte apjának a betörést.

A gyanú szerint a 22 éves férfi pénzszűkébe került, ezért lopta meg apját, hogy rendezhesse anyagi helyzetét. Ellene lopás gyanúja miatt folyik eljárás.

Rovatok