Index Vakbarát Hírportál

Az elmúlt 24 órában nem volt magyarországi áldozata a koronavírusnak

2020. június 27., szombat 09:37

Tizenegy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 4138 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában nincs újabb elhunyt, olvasható a koronavírusról tájékoztató hivatalos honlap szombat reggeli bejegyzésében.  Így a koronavírus miatt elhunytak száma változatlanul 578 fő, 2681-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma tovább csökkent, a friss adatok szerint 879 fő.

Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. Összesen 174 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. 

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1973) és Pest megyében (617) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (307), Zala (261) és Csongrád-Csanád megye (112).

A veszélyhelyzet megszűnt, jelenleg járványügyi készültség van érvényben, és ahogyan az a csütörtöki  kormányinfón  elhangzott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől, a kormány folyamatosan vizsgálja a koronavírus miatt hatályban lévő intézkedéseket. Gulyás elmondta azt is, hogy Közép-Európában egyelőre csökken az aktív fertőzöttek száma. A kormány indokoltnak tartja az eddigi szabályok fenntartását. De lehetséges, hogy az augusztus 20-i Szent István-napot megtartják, ezt a gazdaság újraindítása is indokolná. Erről július közepén tud dönteni a kormány.

A magyarországi koronavírus-járvány alakulását az alábbi, folyamatosan frissülő grafikonokon követheti nyomon:

Rovatok