Index Vakbarát Hírportál

Szikora Róbert a Szűzanyának köszöni meg Orbán Viktort, de közben jól kiosztja Philipet és dicséri Gréczyt

2020. június 29., hétfő 16:23

24-nek adott interjút Szikora Róbert, a téma főként aktuálpolitika volt, azon belül is főként a politikai szimpátiája Orbán Viktor felé, és a liberálisok utálata. Az interjúból azonban az is kiderül, hogy miközben Szikora 100 százalékig fideszes, állítása szerint nem különösebben nyomul tudatosan a politika közelében, például egy Orbánt köszöntő videóba is úgy került be legutóbb, hogy fogalma sem volt, mikor van a kormányfő születésnapja, és arról sem, hogy most volt a 10. évfordulója, hogy miniszterelnök lett Orbán.

Ellenben a videó szervezője, Szalay Kornél Géza régi jó barátja Szikorának, most is ő kérte, hogy vegyen részt a köszöntésben. Ekkor a következő kérdés-felelet hangzik el az újságíróval a videó szereplőiről:

Hogy jött össze ez a csapat?

Nem tudom, de nem is érdekel. 

Szikora azt mondja, nem foglalkoztatja mások véleménye, mindenki mindenből politikát csinál, ahogy ebből is. Aztán pár mondat után Szikora közli, hogy

"Orbán Viktor úr számomra egy kiváló magyar ember és egy politikusi géniusz".

Szikora szerint a balliberálisok nem tudják benyelni, hogy boldog születésnapot kívánt Orbán Viktornak. "Ezt csak akkor tudnák megtenni, ha picit is liberálisok lennének, és nem ilyen felforgatók." Azt is mondta, hogy a liberálisok nem szeretik a hazájukat. "Az életben szükség van tabukra, a liberalizmus alapja viszont az, hogy minden tabut megszüntessenek", mondta.

Az énekes arról is beszélt, hogy tudta jól, hogy a közönségét ezzel meg fogja osztani, de őt ilyesmivel nem lehet befenyegetni, a demokrácia lényege, hogy elmondhatja a véleményét, mégis akkor is, ha ezzel sok ellenséget szerez. 

Az interjú egyik csúcspontja, hogy Szikora az emberi minőségről beszélve kiosztja a fideszes Philipet, miközben ellenpontként állítja vele szemben Gréczy Zsoltot.

"Van egy fideszes ember, úgy hívják, hogy Rákay Philip. Feljött Szekszárdról, az egyik technikusom ajánlotta, milyen jó lenne az R-GO koncertek előtt, mert jó dumája van. Így is lett, ahol tudtunk, segítettünk ennek a srácnak. Ma már a régi R-GO tagjainak, a korábbi pajtásainak nem is köszön, hanem elfordul. Nekem is épphogy odabiccent, iszonyú nagyképű lett. Ugyanezt a munkát végezte nálunk egy másik fiatalember, akit úgy hívnak, hogy Gréczy Zsolt. Ő volt az R-GO Klub vezetője, szervezője, ma DK-s politikus. A mai napig felhív, dumálunk, és röhögünk a régi dolgokon. Politikába nem megyünk bele. Szóval embere válogatja, legyen az jobb- vagy baloldali. Ha jellemtelen, teljesen mindegy melyik oldalon áll."

Szikora beszél még arról is, hogy 

Az interjú végén Szikora visszakanyarodik az elején (és közepén) említett gondolatokhoz:

Egyszerű polgárként mondom, hogy Orbán Viktor nélkül ez az ország egy újabb Trianont élt volna át az elmúlt tíz évben. Szerencsére ez az istenáldotta tehetség vezeti az országot, köszönet érte a Szűzanyának és a józan magyar választóknak. Utolsó szó jogán még annyit szeretnék üzenni a liberális barátainknak, hogy gyakorolják velem szemben az általuk hőn szeretett szót, a toleranciát.

Rovatok