Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay lenne ellenzéki miniszterelnök-jelölt

2020. július 1., szerda 12:46

Márki-Zay Péter elindulna egy előválasztáson azért, hogy ő legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelölte – erről a hódmezővásárhelyi polgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt kedden.

Márki-Zay szerint az ellenzéknek akkor lehet esélye a sikerre a 2022-es választáson, ha lesz előválasztás. A hódmezővásárhelyi politikus szerint azért nem jó megoldás, ha a pártok egymás között előre leosztják, hogy ki melyik kerületben indul, mert akkor a pártok eleve lemondanak a területek egy részéről.

Mi azt láttuk Hódmezővásárhelyen, hogy nincs nyerhetetlen körzet, és hogyha mi bármelyik egyéni választókörzetet feladjuk a 106 közül, akkor óriási esélyt adunk Orbán Viktornak, hogy miniszterelnök legyen

– mondta Márki-Zay. 

Amikor Hódmezővásárhely polgármestere arról beszélt, hogy minden választókerületben „a legjobb jelöltnek” kell elindulnia, a műsorvezető megkérdezte: Márki-Zayt megkeresték-e már, hogy legyen miniszterelnök-jelölt?

Nyilván rengetegen keresnek ezzel, de nem pártok. Én azt gondolom, hogy az a derék hozzáállás, hogyha mindenki, aki az ország jövője iránt komoly felelősséget érez, és úgy érzi, vagy mások úgy érzik, őbenne van a bizalmuk sokaknak, akkor természetesen egy előválasztáson való részvételre én azt gondolom, hogy felelősen nem lehet nemet mondani

– válaszolta Márki-Zay, aki Karácsony Gergely főpolgármestert is „kiváló jelöltnek” tartaná, így szerinte neki is vállalnia kellene a miniszterelnök-jelöltséget.

Márki-Zay azt is kijelentette, hogy ha lesz előválasztás, ő mindenképp azt a miniszterelnök-jelöltet támogatja majd a következő választáson, aki az előválasztáson a legesélyesebbnek bizonyul.

Rovatok