Index Vakbarát Hírportál

Hatszázmilliós állami támogatással épült meg a ciszterci rend siófoki apartmanháza

2020. július 1., szerda 18:42 | aznap frissítve

Átadták a ciszterci rend Szent Bernadett családi apartmanházát szerdán Siófokon, amely a kormány 615 millió forintos támogatásával épült meg – írja az MTI.

Az ötvenfős létesítményben, amelyet a ciszterci rend 2011-ben létrehozott szervezete, a Familiare Társadalomszervező Központ üzemeltet, 11 apartmant és több közösségi teret alakítottak ki. Az épületegyüttest szerdán Bérczi László Bernát, a Zirci Ciszterci Apátság apátja áldotta meg.

Az átadáson több fideszes politikus is részt vett. Ott volt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, aki azt mondta: a családok védőszentjéről elnevezett apartmanház egyik missziója, hogy családi közösségeket lásson vendégül.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki a Fidesz családpolitikájáról beszélt, és  II. János Pál pápára hivatkozva kijelentette, hogy „a szuverén nemzet mindig erős, hivatásuk és történelmi küldetésük tudatában lévő családokból áll”.

Witzmann Mihály, Siófok fideszes országgyűlési képviselője pedig arról beszélt, hogy szerinte az apartmanház a város idegenforgalmára is jó hatással lesz.

Rovatok