Index Vakbarát Hírportál

Két férfi is rendőrökre támadt a hétvégén, egyikük egy 8 cm-es késsel

2020. július 6., hétfő 16:45 | aznap frissítve

Két férfit is hivatalos személy elleni erőszak miatt vettek őrizetbe a hétvégén, miután rendőröket fenyegettek, illetve támadtak meg két külön esetben, írja a nyomozó ügyészség közleménye alapján az MTI.

Az egyik eset még pénteken történt Hajdú-Bihar megyében. Itt az elkövető azután, hogy egyre erőszakosabban viselkedett a családjával, és egy férfit is hátba szúrt, egy élelmiszerbolthoz ment, melynek ajtaját ököllel kezdte verni. Az idő közben helyszínre érkező rendőrök megpróbálták lecsillapítani, ám erre a férfi elővett egy 8 centiméter pengehosszúságú kést, és a rendőrök megölésével fenyegetve megindult feléjük.

A férfit végül további erősítés megérkezése után sikerült megfékezni, de csak több rendőr közös erőfeszítésével tudták megbilincselni. A 31 éves, többszörösen, köztük hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt is büntetett, két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló elkövetőt felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A másik, vasárnapi esetben egy szabolcsi férfit állítottak elő, miután az előbb 100 ezer forintos kárt okozott a rendőrségi előállító helységben, majd  megöléssel fenyegetett meg több rendőrt és egyikük általa ismert rokonát arra az esetre, ha nem engedik szabadon.

Rovatok