Index Vakbarát Hírportál

Ügyészségi akció a Mozaik utcai vizsgaállomáson

2020. július 7., kedd 15:03

Összehangolt ügyészségi akció van folyamatban – ezt a választ adta az Index megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség a Mozaik utcai hatósági vizsgaállomással kapcsolatban, miután egy olvasónk, illetve a Totalcar.hu megírta, hogy július 7-én reggel rendőrautók érkeztek a budapesti vizsgaállomásra, és lezárták azt.

A Totalcar.hu azt írja, hogy a Mozaik utcai Magyarország egyik legnagyobb forgalmú vizsgaállomása, a Budapest Fővárosi Kormányhivatalának felügyelete alá tartozik, akárcsak a Vas Gereben utcában található másik fővárosi állomás. Ezzel a két hellyel együtt összesen huszonkilenc hatósági vizsgaállomás működik Magyarországon.

Az állomások más országból származó használt autók honosításával, vizsgáztatásával is foglalkoznak. A Központi Nyomozó Főügyészség későbbre ígért pontosabb tájékoztatást az akcióról.

Frissítés: A kormányhivatal kezdeményezte a vizsgálatot

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztályának több dolgozójával szemben a Mozaik utcai vizsgaállomást érintő visszaélések gyanúja miatt, áll a budapesti kormányhivatal  közleményében. A vizsgálatot a fővárosi kormányhivatal kezdeményezte. 

A közszolgáltatásba vetett bizalom további erősítése érdekében Budapest Főváros Kormányhivatala továbbra is mindenben együttműködik a nyomozó hatóságokkal. Budapest Főváros Kormányhivatala az ügyben megtette a megfelelő jogi és működéséhez szükséges szervezési intézkedéseket - írták.

Rovatok