Index Vakbarát Hírportál

Kocsis Máté a Kaleta-ügyről: Valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgáljuk és szigorítani fogjuk

2020. július 8., szerda 20:43 | aznap frissítve

Erős kirohanást intézett a Facebookon Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis a pedofil fotók birtoklása miatt nemrég elítélt perui nagykövet, Kaleta Gábor bírósági fellebbezésére reagált. Kocsis szerint felháborító és elfogadhatatlan a bíróság ítélete, Kaletának pedig azt ajánlja, hogy fellebbezés helyett inkább nézzen magába. 

A bejegyzés végén még hozzáteszi, hogy a jövőben valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgálják és szigorítani fogják, illetve megemlíti, hogy nyilvános listákat is lehessen vezetni róluk.

Kaletát nemrég a bíróság egy év (két év, hat hónapra) felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, de egy évig felfüggesztéssel, illetve 540 ezer forintos büntetéssel.  A volt perui nagykövet védője fellebbezett az ítélet ellen, és enyhítést kért.

Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofil ügyét az Index robbantotta ki még februárban. Lapunk írta meg elsőként, hogy a volt perui nagykövetet teljes titokban hozták haza, és azt sem verték nagy dobra, hogy eljárás indult ellene. Az akció egyes részletei pedig titkosak .

Rovatok