Index Vakbarát Hírportál

A kötözős rablók után kutattak, de közben az őrbottyániakra is ráakadtak

2020. július 9., csütörtök 08:24

Egy négy évvel ezelőtti, biatorbágyi rablás csuklyás, fegyveres támadóit azonosították a Pest megyei nyomozók, a közben beesett információk alapján megoldottak egy másik, tíz évvel ezelőtti bűncselekményt is. A Police.hu híre szerint a Pest megyei rendőrség jó ideje dolgozik a 2010-ben kezdődött, ún. „kötözős” rablássorozat felderítésén.

Emiatt több hasonló ügyet is megvizsgáltak országszerte, és kiderült, hogy az összes vizsgált bűncselekmény helyszínén a három-négy fős, agresszív csoport házba bejutását egy tapasztalt betörő segítette. A támadók fegyverrel, késsel fenyegetve kényszerítették áldozataikat az értékek átadására, menekülésük előtt a nyomokat alkoholt vagy vegyszereket szétlocsolva igyekeztek elfedni.

A nyomozás jelenleg is zajlik. Ennek részeként derítették fel a 2016-os, biatorbágyi rablás elkövetőit: augusztus 8-án éjszaka egy többfős banda támadt egy házaspárra, megkötözték őket, a férjet fegyverrel kényszerítették a trezorok kinyitására. A zsákmányolt, több tízmillió forintot érő egyedi órákkal, készpénzzel, ékszerekkel elmenekültek. A férj könnyű sérülést szenvedett.

A gyanú szerint a rablás egyik csuklyás tettese egy 2016 decemberében, Spanyolországban máig tisztázatlan körülmények között meghalt 31 éves budapesti férfi lehetett. Társát, a 35 éves budapesti P. Zoltánt 2020. július 7-én délelőtt fogták el Budapesten,

és rablás megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. Az ún. „nyitóember”azonosítása folyamatban van.

A rablássorozat felderítése közben egy 2010-es őrbottyáni rablásról is estek be információk. Az akkoriban ún. olasz melókként emlegetett sorozat egyik utolsó támadását két bukósisakos férfi hajtotta végre.

Egy pénzszállító cég alkalmazottját leütötték, táskáját, amiben 20 700 000 forint volt, elvették, majd motorjukkal elmenekültek. A pénzszállító munkatársa könnyű sérülést szenvedett.

Az azonosított támadók egyike a jelenleg rablás miatt jogerős szabadságvesztését töltő, 44 éves W. Adrián. Társát, a 43 éves gödi P. Gábort 2020. július 7-én délután fogták el Zuglóban. Mindkettőjük ellen rablás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Rovatok