Index Vakbarát Hírportál

Elrabolták a munkatársaikat, mert egyikük szerint elloptak 4 millió forintot

2020. július 14., kedd 11:13

Emberrablás bűntette, súlyos testi sértés és zaklatás miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség négy férfi ellen, akik elrabolták két kollégájukat – közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a négy férfi és két kollégájuk azonos munkahelyen dolgoztak, ahol 2017 szeptemberében az egyik irodából eltűnt majdnem négymillió forint. Az egyik elkövetőben, akit az ügyészség csak „vezérként" jellemzett, az a meggyőződés alakult ki, hogy két kollégájuk vitte el a pénzt. Elhatározta, hogy ha kell, akár erőszakkal is, de visszaszerzi a pénzt tőlük.

A négy férfi ezért egy értekezletre hivatkozva behívták munkatársaikat a cég telephelyére, majd bezárták mögöttük az ajtót és a hangadó elkezdte követelni a pénzt. Ezután ököllel, majd egy teleszkópos bottal is bántalmazni kezdte őket, abba egy másik társa is bekapcsolódott. Harmadik társa az elkövető felszólítására egy gumilövedékes fegyverrel rálőtt a sértettekre.

Ezután a két kolléga felhívhatta a családtagjait, hogy a helyszínre hozassák a követelt pénzt. Miután letették a telefont, megkötözték, majd egy zárt dobozos teherautó rakterébe kényszerítették őket, ami után a negyedik elkövető – a sofőr – a telephely környékén autóztatta őket. Mivel rövid időn belül nem hozott senki pénzt, az ún. vezér felszólítására az egyik érintett ismét felhívta a családját azzal, hogy ha nem hoznak a helyszínre pénzt, nem engedik el őket.

A telefon után a sértetteket visszakényszerítették a teherautóba és ismét autózni kezdtek velük, mire azok elkezdték rugdosni az autó ajtaját és kiabáltak. A vezér ekkor már nem volt, az elkövetők pedig megijedtek attól, hogy feltűnést keltenek, így elengedték kollégáikat azzal, hogy aznap estére szedjék össze a pénzt. A rendőrséget időközben az elrabolt kollégák hozzátartozói értesítették.

Rovatok