Index Vakbarát Hírportál

A fogadás tétjét is a nyereményből akarta kifizetni egy férfi Nagykátán, lebukott

2020. július 16., csütörtök 11:10 | aznap frissítve

Csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy férfi ellen a Nagykátai Járási Ügyészség, aki a sportfogadás tétjét is a remélt nyereményből akarta kifizetni, olvasható a Pest Megyei Főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a férfi élő sporteseményre kötött fogadást egy dohányboltban, amely percről-perce változik, így előfordul, hogy a játékot rögzítő terminálon hamarabb beküldik az adott időn belül bekövetkező eseményre kötött fogadást, mintsem átvennék annak ellenértékét.

A vádlott ezt használta ki, amikor 90 ezer forint értékben fogadott egy éppen folyamatban lévő teniszmérkőzésre. Amikor a kezelő már elküldte a fogadást, és kérte a férfit, hogy fizessen, ő egy fedezet nélküli bankkártyát érintett oda a terminálhoz. 

Miután a fizetés nem sikerült, a férfi azt mondta: kirohan az autójához a másik bankkártyájáért. Biztosítékul otthagyta az eladónak a  jogosítványát.

Ezután beült a bolt előtt álló autójába, megvárta, amíg bekövetkezik a fogadási esemény, mert már a fogadás leadásakor is azt tervezte, hogy nem fizeti ki a tétet, csak akkor, ha a nyer. Miután kiderült, hogy nem nyert: a férfi fizetés nélkül távozott.

A vádirat szerint a csaló már nem először játszott és károsított meg mást ezzel a módszerrel.  

Rovatok