Index Vakbarát Hírportál

Országokon belül, régiónként is változhatnak a beutazási zónák

2020. július 16., csütörtök 12:19

Megteremtették a lehetőségét annak, hogy ne egész országokat, hanem akár országon belül régiókat is különféle színekkel (zöld, sárga, vörös) jelöljenek meg annak függvényében, hogy egyes régiók mennyire veszélyesek a koronavírus-járvány szempontjából – erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a csütörtöki kormányinfón.

A Magyar Közlönyben szerdán közzé tett rendeletek közül valószínűleg éppen ezt engedi meg egy módosítás (346/2020. (VII. 15.), ami a 341/2020 (VII.12.), vagyis a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló rendeletet módosítja, és a kihirdetés másnapján, vagyis július 16-án lépett hatályba. Ebben a szín szerinti besorolásokról írnak, például azt, hogy „ha egy ország sárga vagy piros jelzéssel került besorolásra, azonban valamely közigazgatási területén az aktuális fertőzöttség mértéke alacsony, az országos tisztifőorvos a (2) bekezdés szerinti határozatában e közigazgatási területet zöld jelzéssel sorolhatja be.”

A módosítással az „ország" és „országok" szövegrészeket egészítik ki „az országok egyes közigazgatási területei” szövegrésszel. 

Rovatok