Index Vakbarát Hírportál

Borvidéki kormánybiztos lett Wáberer György

2020. július 20., hétfő 19:18

A Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztossá nevezték ki Wáberer Györgyöt, az állítólag 13. leggazdagabb magyart, aki 2016-ban szállt ki a nevét viselő Waberer's International Nyrt. kamioncégből, írja a HVG.

Feladata az lesz, hogy összehangolja a térséget érintő projektek előkészítését és végrehajtását, együttműködve az ottani településekkel, a megyei önkormányzattal és a kormányhivatallal. Közreműködik a fejlesztéshez szükséges pénz előteremtését és a Tokaji Borvidéket érintő kormányzati döntések előkészítésében és végrehajtásában, turisztikai projektek előkészítésében, munkahelyteremtő helyi beruházások tervezésében, a szükséges társadalmi és kormányzati egyeztetésekben, továbbá „a térség megtartóerejének növelését elősegítő közösségi, társadalmi környezet-javítására irányuló döntések előkészítésében és végrehajtásában”.

Wáberer lesz a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács megválasztott elnöke, együtt kell működnie a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és az azt felügyelő Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnökkel is.

Vagyonát a lap szerint 92 milliárd forintra becsülik, de ehhez mostantól hozzácsapódik majd a havi 1,75 milliós államtitkári juttatás. Kinevezése hétfő délután négy órakor lépett hatályba.

Wáberer korábban volt már miniszterelnöki megbízott is, a magyar logisztika és közúti fuvarozás fejlesztésének elősegítésével összefüggő feladatok ellátásával bízta meg öt éve Orbán.

Rovatok