Index Vakbarát Hírportál

Ingyenes vezetéstechnikai tréning 20 év alattiaknak és cseden, gyeden és gyesen lévőknek

2020. július 21., kedd 11:45 | aznap frissítve

Ingyenes vezetéstechnikai tréningen vehetnek részt a csed-, gyed-, gyes ellátásban részesülők és a húsz év alatti fiatalok – közölte Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Mogyoródon, a Groupama tanpályánál.

Július 1-e óta a húsz év alatti fiatalok ingyenes KRESZ-vizsga lehetőségét kiterjesztették a cseden, gyeden és gyesen lévőkre. A Groupama Biztosító ehhez kapcsolódóan ajánlotta fel, hogy húsz év alattiak és kisgyermekesek ingyenes vezetéstechnikai tréningen vehetnek részt – tette hozzá.

Novák beszámolt róla, hogy a kormány a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására eddig 28 ezer családnak segítve 34 milliárd forintot költött (az átlagos családonkénti támogatás tehát 1,21 millió Ft volt). Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár ehhez azt tette hozzá, hogy 2018. július 1. óta több mint 56 ezer húsz év alatti fiatal igényelte vissza a KRESZ-tanfolyam és -vizsga árát.

Bertrand Woirhaye, a Groupama Biztosító vezérigazgatója azt mondta, hogy kutatásukból kiderült: tízből nyolc kisgyerekes anyuka szerint a munkába állás és a gyerekek születése teszi szükségessé igazán, hogy volán mögé üljenek, 71 százalékuknak ennek ellenére nincs jogosítványa. A megkérdezettek harmada azért nem vezet, mert fél – tette hozzá. A biztosító ebben szeretne segítséget nyújtani azzal, hogy 420 embernek ingyenes tréninget biztosít.

Az augusztus közepe és október közepe között tartandó tréningre elsősorban azok jelentkezését várják, akik valamelyik autósiskolában tanulnak vezetni, de elérhető az egy évnél nem régebbi jogosítvánnyal rendelkezőknek is. Egy tréningen húszan vehetnek részt, és a www.tanpalya.hu honlapon lehet regisztrálni.

(MTI)

Rovatok