Index Vakbarát Hírportál

Felszámoltak egy Tolna megyei kábítószer-kereskedő bűnszervezetet

2020. július 22., szerda 09:18 | aznap frissítve

Hétfőn a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága felszámolt egy kábítószer-kereskedő szervezetet, elfogta annak 54 éves vezetőjét és tagjait. 

A bűnszervezetet egy két évig tartó nyomozás után sikerült feltérképezni, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság EKÁER Ellenőrzési Osztályának járőrei, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztálya összehangolt akcióban számolták fel. Az akcióban több mint 100 rendőr vett részt és 11 helyszínen fogták el a tagokat.

A rendőrség átkutatta a szervezet tagjainak ingatlanjait és gépjárműveit, ezekben nagy mennyiségű kábítószert, kábítószer csomagolásához és eladásához szükséges eszközöket talált. Ezen kívül öt ingatlant vett zár alá, gépjárműveket, készpénzt és egyéb vagyontárgyakat, a bűnszervezet vezetőjének üzletrészét lefoglalta, csaknem 35 millió forint értékben.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vett és gyanúsítottként kihallgatott egy 54 éves tolnai, egy 43 éves és egy 20 éves kocsolai, egy 38 éves pincehelyi, egy 41 éves és egy 37 éves dalmandi lakost jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének, illetve bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett pszichoaktív anyaggal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

(police.hu)

Rovatok