Index Vakbarát Hírportál

Egy sorozat befejező része

2020. július 25., szombat 15:23

Hentesüzlet, épülőfélben lévő ház, lécezett ablak, zárt ajtó – nem válogatott az a 24 éves jászkarajenői férfi, akit többrendbeli lopással gyanúsítanak a ceglédi nyomozók, írja a Police.hu.

Tavaly novemberben kezdődött, 2020 júniusában ért véget Jászkarajenőn az a betöréssorozat, amelynek tettesét néhány napja fogták el a ceglédi rendőrök. 

A helyi, 24 éves férfi leggyakrabban az ajtókat nyomta be,

előfordult, hogy a bejutáshoz ablakról feszített le léceket, egy építés alatt álló háznál se ajtó se ablak nem volt még, elég volt a kerítést átmásznia. A helyszínekről vitte, amit talált és mozdíthatott: 15 darab gerendát, kávéfőzőt, csavarbehajtót, ütvefúrót, lakberendezési tárgyakat, pénzt.

A helyi húsboltot is felkereste,

éjszakai portyája 50 ezer forintot hozott a konyhára. Összesen több százezer forint kárt okozott a hét hónap alatt.

Előállítása, őrizetbe vétele, kihallgatása a napokban megtörtént, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett. Bevallotta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését és állította, hogy a legutolsó, 2020. június 15-ei lopás óta rendesen dolgozik, ezután is keresetéből szeretne megélni és eltartani harmadik gyermekével bővülő családját.

A bíróság által azóta letartóztatott férfi ellen hatrendbeli lopás bűntettének, valamint kétrendbeli lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság.

Rovatok