Index Vakbarát Hírportál

Gyermekprostitúció vádjával kapcsolták le a budapesti bűnbandát

2020. augusztus 2., vasárnap 10:43

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói éppen egy életveszélyt okozó testi sértés ügyében folytattak nyomozást, amikor a rendőrség vasárnapi beszámolója szerint olyan információk merültek fel, hogy az ügy egyik érintettje a jövedelmét fiatal lányok futtatásából szerzi.

A nyomozás során így aztán feltérképezték a 19 éves B. Alex kapcsolatait, így látókörükbe került a férfi testvére és egyik barátja is. A nyomozás adatai szerint a 22 éves B. Attila és a 20 éves L. Tamás szintén kiskorú lányokat szerveztek be, akiket Budapest belvárosában – az utcákon, szórakozóhelyeken és hotelekben – prostituáltként futtattak, alkalomadtán pedig drogot is árusíttattak velük.

A nyomozók megállapították, hogy B. Alexnek, az általa koordinált tevékenységben egy bizonyos S. Eszmeralda is segített; a nő szintén lányokat szervezett be a prostitúcióba, továbbá találkozókat szervezett, ahova időnként ő maga szállította a fiatal lányokat, akiket tanácsokkal és szükséges eszközökkel is ellátott. S. Eszmeralda olykor maga is „aktív szerepet vállalt“ a szexuális tevékenységben és a drogkereskedelemben – csakúgy, mint a szintén letartóztatott B. Marianna is.

A három férfit és a két nőt a budapesti rendőrök 2020. július 30-án reggel fogták el,

őrizetbe vették őket és hamarosan döntés születik a letartóztatásukról is.

Rovatok