Index Vakbarát Hírportál

Harmincmilliót csaltak ki egy férfitől, aki ukrán cigarettát akart venni

2020. augusztus 14., péntek 11:18

Harmincmillió forintot csaltak ki Mátészalkán egy férfitől, aki ukrán zárjegyes cigarettát akart venni. Három férfit bűnszövetségben elkövetett, jelentős kárt okozó csalással vádol emiatt a Nyírbátori Járási Ügyészség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy a három férfi tavaly augusztusban kibérelt egy kisteherautót, és belerakták az előzőleg földdel elkevert szalmával megtöltött dobozokat. Egyikük ezután egy parkolóban átvett az áldozattól harmincmillió forintot, és közölte vele, hogy fél óra múlva, miután a pénzt odaadta az ukrán eladóknak, a közelben megkapja az árut.

A megbeszélt helyen aztán a férfi, aki átadta a pénzt, azt a jelenetet látta, hogy nagy sebességgel halad felé egy személyautó, mögötte a dobozokat szállító kistehergépkocsi, és a járművek után fut az a férfi, akinek odaadta a harmincmilliót. Utóbbi azt állította, hogy ismeretlenek erőszakkal elvették tőle a cigarettát és a pénzt is. Valójában azonban a vádlottak a csalással szerzett milliókon megosztoztak, járműveket, műszaki cikkeket, ékszert vásároltak belőle, illetve felélték a pénzt.

A rendőrség tavaszi tájékoztatásából kiderül, hogy a megrendelő azután kapta meg a rendelt szállítmányt, amikor közölte, hogy feljelentést tesz a rendőrségen. Később azonban azzal szembesült, hogy a cigarettás dobozok csupán szalmát rejtettek. Az Indexnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta, a férfi ekkor tett feljelentést, és noha beszélt arról, hogy ő ezt meg szerette volna vásárolni azért, hogy aztán továbbértékesítse, nem történt bűncselekmény, mivel nem jutott hozzá végül a cigarettához. 

Az ügyészség a vádlottakra több évi fegyház-, illetve börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak, valamint vagyonelkobzást is kért.

Rovatok