Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták az érdi vasvillás garázdát és két hegyeskarós társát

2020. augusztus 15., szombat 16:46

Újabb három férfit tartóztattak le, akik részt vettek a napokban az érdi és enyingi nagycsaládok csatájában. Mint kiderült, vasvillával, kerékkulccsal, kihegyezett farúddal csépelték és szúrkodták ellenfeleiket. Ezzel 15-re nőtt a letartóztatottak száma az ügyben.

Az ügyészség indítványozta további három férfi letartóztatását, akik szintén részt vettek az érdi benzinkúton kialakult tömegverekedésben, amelynek során egy ember meghalt, áll a Pest Megyei Főügyészség szombati közleményében. 

Mint arról beszámoltunk, egy enyingi és egy érdi nagycsalád tagjai között 2020. július 30-án, az esti órákban egy érdi benzinkúton tömegverekedés tört ki, amelynek során a két család tagjai különböző ütleggel, illetve szúró-vágó eszközökkel estek egymásnak. Voltak közülük olyanok is, akik autójukat is fegyverként használva ütöttek el másokat.

A konfliktus során az egyik enyingi érdekkörbe tartozó személy egy hegyes eszközzel szívtájékon szúrta az egyik érdi családtagot, aki rövid idővel később elhunyt. A több percig tartó összecsapás után az enyingi család tagjai gépkocsival elhagyták a helyszínt, de távozás közben az érdi család tagjai megrongálták az elhajtó autókat. Korábban tizenkét személy letartóztatását már elrendelték az ügyben.

Most újabb három személyt sikerült beazonosítania és elfognia a nyomozó hatóságnak. Ezen személyek egyike egy kerékkulccsal leütötte a másik család egy tagját és elvette a nála levő vasvillát, majd ezzel a vasvillával kezdett el szurkálni. A másik két elfogott férfi pedig egy-egy kihegyezett farúddal a kezében támadta meg az ellenkező érdekkörbe tartozó család tagjait.

A három újabb elkövetőt az ügyben csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Pest Megyei Főügyészség ügyelete – a korábban elfogott elkövetőkhöz hasonlóan – indítványt tett a három férfi letartóztatásának elrendelésére, mivel szabadlábon hagyásuk esetén vonatkozásukban fennáll a bizonyítás megnehezítésének illetve a bűnismétlés veszélye is.

Mint  kiderült , egy pár szakítása miatt törhetett ki a balhé: az enyingi feleség elszökött érdi férjétől, ezért az érdi család visszakövetelte az esküvő árát. Az érdi család ügyvédje az ATV híradójának később  azt mondta , ügyfelei fegyvertelenül mentek el a benzinkúti találkozóra, azt gondolták, békésen elrendezhetik a régóta húzódó konfliktust. A házasság megromlása után a szócsaták és az üzengetések hónapok óta zajlottak a két család között, júliusban pedig a most meggyilkolt férfi édesanyja tett feljelentést a rendőrségen, mert az előző hónapban több alkalommal ordibáló férfiak jelentek meg a házuk körül. Az érdiek ügyvédje szerint a konfliktus során tettlegesség a benzinkúti vendetta előtt csak egyszer, júniusban Siófokon történt, akkor az enyingi csapat „kést tett az érdi férj torkához, levizelték, és térden állva kellett az életéért könyörögnie.”

Rovatok