Index Vakbarát Hírportál

Kilencszázszor kereste volt barátnőjét, ez már az ügyészségnek is sok volt

2020. augusztus 18., kedd 08:02

Zaklatás vétsége és „információs rendszer megsértésének” bűntette – köznyelven: online zaklatás - miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 49 éves budapesti férfival szemben, aki szakításukat követően naponta hívta, többször követte, e-maileket írt szerelmének, valamint a sértett gyermekének is megváltoztatta két internetes jelszavát.

A vádlott és a sértett 2012 óta jártak egymással, de a kapcsolatnak a nő 2018 júniusában végett vetett. A férfi azonban a szakítást nem tudta feldolgozni, a sértettet folyamatosan kereste, 2019 márciusáig

majdnem kilencszázszor hívta, küldött neki SMS-t vagy MMS-t.

A vádlott nem csak telefonon zaklatta a sértettet, hanem munkahelyénél várta és hazáig követte őt, de a nő mindig elutasította közeledését. A csalódott férfi továbbra is figyelte a sértettet, róla és új barátjáról titokban fényképeket készített egy orfűi kirándulásuk alkalmával, majd egy balatonszemesi strandolásukkor személyesen is inzultálta őket.

De a zaklatás ezzel még nem merült ki. Ugyanis mivel a férfi segített a sértett gyerekének létrehozni email-fiókot, így tudta annak jelszavát, és a Facebook-profilhoz szükséges jelszót is; ezeket pedig megváltoztatta.

A vádlottal szemben az ügyészség lapunkhoz is eljuttatott közleménye szerint pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Rovatok