Index Vakbarát Hírportál

Eladják a gárdonyi szabadstrand egy részét

2020. augusztus 20., csütörtök 17:57

Szerdán, rendkívüli ülésen szavazta meg a gárdonyi-képviselő testület, hogy az önkormányzat eladhat egy, a szabadstrandhoz tartozó 800 négyzetméteres vízparti területet, illetve az oda vezető út 1200 négyzetméteres szakaszát, amit a polgármester csak resztliként emlegetett korábban. Az ügyben július végén parázs hangvételű lakossági fórumot is tartottak, de végül Tóth István polgármester és a képviselők szava döntött.

A rendkívüli ülésen az Egyebek napirendi pont alatt szerepelt a terület értékesítéséről szóló szavazás, árulta el a Magyar Hangnak az ülésen részt vevő Eötvös Pál ellenzéki önkormányzati képviselő, aki hozzátette, hogy az Egyebek alá tartozó kérdések nem szereplenek a város honlapján közölt napirendi pontok között. A képviselők is csak kedden este, emailben kapták meg a tájékoztatást arról, hogy miről is szavaznak majd.

Gárdony szabadstrandjai körül folyamatos a feszültség 2020 nyarán, a július végi lakossági fórum előtt a szabadstrand egy másik részét kerítették körbe rövid időre kordonnal, hogy aztán a semmiféle tájékoztatóval nem ellátott kerítés pár nap után ugyanolyan titokban eltűnjön, ahogy odakerült.

Rovatok