Index Vakbarát Hírportál

Kivizsgáltatná Szijjártó jachtos kirándulását az MSZP elnökaspiráns párosa

2020. augusztus 24., hétfő 09:22

Verhetőnek látja a Fideszt a 2022-es választásra készülve az MSZP-s Tóth Bertalan pártelnök és Kunhalmi Ágnes, akik a következő tisztújító közgyűlésen közösen, társelnökökként pályázzák meg a párt vezető pozícióját.

A Népszavának nyilatkozva Tóth és Kunhalmi Szijjártó Péter jachtos nyaralásáról is beszélt. Az MSZP politikusai szerint a külügyminiszternek egy normális országban le kellett volna mondania, miután kiderült, hogy egy közbeszerzéseken is rendszeresen győztes vállalkozó – Szíjj Lászó – adriai jachtján nyaral, miközben onnan olyan képeket posztol, amelyek alapján úgy tűnik, mintha irodájában dolgozna.

„Ki fogjuk deríteni a teljes igazságot. Azt, hogy mit keres egy miniszter egy közbeszerzésekből meggazdagodott milliárdos vállalkozó hajóján – hiszen ilyen utazást elfogadni törvényellenes. Szijjártó miniszter vagyonnyilatkozata alapján nem fizethette az utat, ez biztos. És az is, hogy egy tisztességes jogállamban már rég lemondott volna a külügyminiszter, ha megbukik egy ilyen üggyel” – mondta az MSZP elnöke, aki szerint ezzel Szijjártó „hitelessége eltűnt”. „Ki hiszi el neki, a jövőben, hogy nem gazdasági érdekcsoportok bábja?”

Az elnök szerint a Fidesz legfőbb szövetségese a reménytelenség, amellyel beletörődésre bírná az embereket, hogy ne is beszéljenek „a rabszolgatörvény-ellenes mozgalomról, a vasárnapi boltzár megszüntetéséről”. Pedig a kormánypárt, véli, „nagyon is verhető.”

Kunhalmi Ágnes szerint csak kormányzati propaganda a sokgyermekes keresztény családok országa, ahol mindenkinek munkát biztosít az állam. „A valóság egy mobilitás nélküli társadalom nyomorral, kilátástalansággal és pár fideszes milliárdossal.”

2022-re készülve a párt szerint korai még beszélni arról, hogy hány MSZP-s jelölt indulna az ellenzéki összefogás nyomán, hiszen előbb meg kell tartani az előválasztásokat. A pártelnök szerint „el kell fogadnunk, hogyha a párt rövid távú érdeke sérül egy új Magyarország érdekében. Ez mind a hat, ellenzékben politizáló pártra igaz.” Tóth hozzátette, hogy

a párt támogatja Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét, ha a főpolgármester kész indulni.

A tisztújító kongresszuson Mesterházy Attila is újra indul a párt elnöki pozíciójáért. A párt egykori kormányfőjelöltjével és 2014-ig elnökével kapcsolatban Tóth kijelentette: hat éve és 2018-ban is kétharmadot szerzett a Fidesz, „Ez nem ismétlődhet meg.”

Rovatok