Index Vakbarát Hírportál

A Momentum szivárványos zászlót tűzött ki Ásotthalmon, Toroczkai feljelentést tesz

2020. augusztus 24., hétfő 16:11 | aznap frissítve

Garázdaság miatt tesznek feljelentést, és a jegyző szabálysértési eljárást indít a tettesek ellen, miután a Momentum aktivistái a hétvégén rövid időre kitűzték a szivárványos zászlót az ásotthalmi polgármesteri hivatal épületére. Ezt Toroczkai László polgármester, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke jelentette be.

Toroczkai közleményében azt írja: már zajlik a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése. Kíváncsian várják, a tetteseknél lesz-e házkutatás, vagy a rendőrség a kettős mérce jegyében efelett szemet huny.

A nemzeti radikális polgármester szerint antidemokratikus, törvénytelen, és gyáva tett volt a Momentum ásotthalmi akciója, "éppen olyan, mint a paramilitáris alakulataik, az Antifák randalírozásai a nyugati nagyvárosokban". "A sátáni LMBTQP+ csoport jelképét ugyanis mindössze egy fotó erejéig tették ki hétvégén, amikor a Polgármesteri Hivatal zárva volt, és aztán a magukkal hozott rongyot gyorsan le is vették a Hivatal épületéről, így hétfőn már nem volt mit eltakarítani, mi is csak a sajtóból értesültünk erről az akcióról."

Toroczkai szerint ő Ásotthalmon nem egy csoportot, szervezetet, hanem a település több ezer lakóját képviseli, így se a Mi Hazánk Mozgalom zászlójának, se a szivárványos zászlónak nincs helye az épületen, amely szerinte "az egyre agresszívebb, a saját betegségüket, mindenféle szexuális devianciát immáron közintézményeken, illetve az óvodákban és iskolákban is terjeszteni szándékozó, törpe kisebbség szimbóluma".    

A Momentum akciója válasz volt arra, hogy Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke korábban leszedte a szivárványos zászlót a budapesti városházáról, és a kukába dobta azt. Őt ezért a rendőrség előállította.  

Rovatok