Index Vakbarát Hírportál

Megszűnt egy gödöllői gimnázium

2020. augusztus 25., kedd 16:32 | aznap frissítve

Nem kaptak elég támogatást, ezért szeptemberben nem indul el a tanév a gödöllői CEAS Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnáziumban.

VÉGE, VÉGE! Nem így készültünk erre a tanévre, de miután ma megtudtam, hogy támogatáscsökkentés lesz szeptembertől felelőtlenség lett volna elkezdeni az évet

– vette észre Galgóczi Ferencnek, az intézmény főigazgatójának bejegyzését a Facebookon a 24.hu.

Az igazgató a bejegyzésben azt is írta, hogy segítenek a gyerekeknek más iskolát találni a térségben, de a szülők ezt nem kötelesek elfogadni, ők is találhatnak új intézményt.

Tíz év után ez óriási fájdalom számomra, minden évben küzdöttem, mert igyekeztek mindig tönkretenni, de most gazdaságilag sikerült. Minden megoldást megpróbáltam, de ez akkora ütés volt, hogy ebből már nem lehet felállni

– fogalmazott Galgóczi.

A Gödöllői Angol-Magyar Érdekeltségű Gimnázium és Szakgimnázium a keddi nappal megszűnt. 

Galgóczi nem csak a közoktatásban, a felsőoktatásban is érdekelt volt. Ő vezette azt a CEAS UK College nevű kamuegyetemet, amellyel korábban az Index is foglalkozott, de ahogy próbáltuk felfejteni a szálakat, csak homállyal és százmilliós biznisszel találtuk szembe magunkat. Ez volt az az intézmény, amelyre 2017-ben sokkal terhelőbb állításokat fogalmazott meg a kormányzat. Például ez volt az egyetlen olyan „külföldi felsőoktatási intézmény”, amely mindhárom fontos kritériumban elhasalt.

  1. A külföldi intézmény a képzés tekintetében nem rendelkezik programakkreditációval.
  2. A külföldi intézmény által kiállított okirat nem államilag elismert oklevél.
  3. A külföldi intézmény nem minősül származási országában államilag elismert felsőoktatási intézménynek.

Az intézmény akkor még CEAS UK College-nek nevezte magát. Volt  honlapja és facebookos oldala is. De ilyen brit főiskola vagy egyáltalán bármilyen ilyen nevű oktatási intézmény nem is létezett.

Rovatok