Index Vakbarát Hírportál

Vasárnap lesz a nyár legmelegebb napja, hétfőn lecsap az ősz

2020. augusztus 28., péntek 13:36

Vasárnap lesz a nyár legmelegebb napja, az érkező hidegfront előtt erős, viharos déli széllel forró levegő érkezik a Szahara felől, délen a 38 fokot is elérhetjük, írja az Időkép.

Jó hír azonban, hogy a levegő nem fog állni, a délies szél többfelé megerősödik, északnyugaton viharos lökések is lehetnek.

A hétvége nagy részében száraz idő várható, egy-egy frissítő zápor legfeljebb szombaton (napközben 30-35 fok várható) a délutáni órákban a Dunántúlon és északon, vasárnap este a nyugati határ mentén fordulhat elő.

Hétfőn megérkezik, hullámot vet felettünk a hidegfront.

Az OMSZ szerint délelőtt csak néhol valószínű csapadék, de délutántól nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható majd eső, zápor, zivatar. A délnyugati, később az északnyugati szelet kísérhetik élénk, időnként erős lökések. Hajnalban 14-21, napközben 23-29 fok között valószínű, de keleten helyenként 30-33 fokot is mérhetnek.

Keddre országszerte jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Napközben több helyen előfordul eső, zápor, zivatar, estétől inkább északkeleten valószínű még csapadék. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarban viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11-18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20-26 fok között alakul.

Az OMSZ hosszútávú előrejelzése szerint jövő csütörtökig a legmagasabb hőmérséklet nem emelkedik 27 fok fölé.

Rovatok