Index Vakbarát Hírportál

Szlávik: Kicsit meredek, de nem lehet baj a Szuperkupa-döntőn, ha betartják az előírásokat

2020. augusztus 28., péntek 22:59 | három éve frissítve

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt többek között arról, hogy a fiatalok ugyan azt hiszik, sebezhetetlenek, ők is elkaphatják a koronavírust, de kisebb az esélye, hogy kórházba kerüljenek miatta.

Elmondta, az elmúlt napokban itthon és a környező országokban is folyamatosan nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, aminek az előírások lazább kezelését hozta fel okként. Azt mondta, el kell kerülni az olyan eseményeket, amik sok embert vonzanak, és a szeptember 1-től életbe lépő határzár mellett tudatosítani az emberekben a maszkviselés fontosságát.

Szlávik szerint a fiatalok lazák, sebezhetetlennek hiszik magukat,

élni, bulizni szeretnének,

de ettől még ők is elkaphatják a vírust.

Arra kérte az embereket, hogy gondolkozzanak el magukban, és halasszák el az olyan eseményeket, amiken nagy eséllyel fertőző személy is jelen lehet. Közvetlen ezután arról a szeptember 24-én a Puskás Arénában megrendezésre kerülő Szuperkupa-döntőről beszélt, aminek nemrég engedte meg az UEFA, hogy korlátozott létszámban nézőket is fogadjon. Ez körülbelül húszezer nézőt jelenthet. Ezzel kapcsolatban Szlávik azt mondta, nemrég egy koncerten kutatók tesztelték, hogy a vírus hogyan terjed ilyen eseményeken, szerinte ez a focimeccs hasonló lehet. Bár azt mondta,

ez egy kicsit meredek dolog,

de ha betartják az előírásokat, szerinte sikerülni fog.

A szeptember eleji hagyományos tanévkezdéssel egyetért. Elmondta, nem az iskolák fogják tovább terjeszteni a vírust, ennek ellenére a vírussal kapcsolatban előre jósolni bármit nem szabad!

(atv.hu)

Rovatok