Index Vakbarát Hírportál

A villamossíneken járnak a buszok a Bartók Béla úton

2020. augusztus 30., vasárnap 10:21

A XI. kerületben a Bartók Béla úti villamospálya augusztus 27-től tömegközlekedési folyosóként üzemel, ami azt jelenti, hogy az autóbuszok a villamosokkal azonos nyomvonalon, közös megállóhelyeket használva közlekednek.

A fejlesztésnek köszönhetően az autóbuszok közlekedését elválasztjuk a közúti forgalomtól, így egyenletesebben és gyorsabban tudnak a közösségi közlekedés járművei haladni, az átszállás pedig kényelmesebbé válik,

közölte a BKK.

A fejlesztésnek köszönhetően így már nemcsak a villamosokkal, de a buszjáratokkal is a közúti forgalomtól függetlenül lehet közlekedni, ami jótékonyan járul hozzá a tervezett menetrendi utazási idők betartásához. Az új buszközlekedési rend további előnye, hogy a buszok és a villamosok közös megállóhelyeket használnak, ami egy esetleges átszállást rendkívül kényelmessé tesz. A fejlesztést komplex munka előzte meg, hiszen azt csak a forgalom felmérése, és a közlekedési lámpák megfelelő áthangolása után – amelynek köszönhetően a más-más menetdinamikával rendelkező villamosok és a buszok sem zavarják egymást – lehetett bevezetni, írták. 

A Bartók Béla út új közösségi közlekedési rendje alapján az alábbiak szerint változik a buszjáratok közlekedése:

Rovatok