Index Vakbarát Hírportál

Kásler Miklós hivatalosan is megnyitotta a tanévet

2020. augusztus 30., vasárnap 14:39

Kásler Miklós, emberi erőforrás miniszter vasárnap a Kecskeméti Református Általános Iskolában nyitotta meg hivatalosan is a tanévet, ahol hosszabb beszédet is mondott.

Az MTI tudósítása szerint a miniszter először arról beszélt, hogy a kormány nyáron 4,6 milliárd forintot biztosított felújítási munkálatokra, így segítve a tanévkezdést, és a járvány további megelőzését. Elmondta azt is, hogy idén 106 ezer rászoruló általános iskolás gyermek kap tanszercsomagot, a múlt évinél magasabb, 765 millió forint összegű támogatásból. A súlyos és halmozottan hátrányos, vagy sérült gyermekek intézményeinek fejlesztésére a tankerületi központok uniós forrásból pedig közel 4 milliárd forintot fordíthatnak.

Kásler egy vasárnap reggeli interjúban azt nyilatkozta, hogy „a tanévkezdés hagyományosan indulhat, azzal a többlettel, hogy ezeket a járványügyi eljárásokat nagyon komolyan kell venni”. Egyúttal figyelmeztetett arra,

Kásler azt valószínűsítette, hogy előfordulhatnak fertőzések az iskolákban egy-egy vagy néhány osztályban. Szerinte azonban rendkívül csekély annak a valószínűsége, hogy egy-egy iskola minden osztályában egyszerre alakuljanak ki fertőzések. Úgy véli,

HA A TÖBB MINT HÁROMEZER MAGYAR KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNY KÖZÜL NÉHÁNYBAN MEGJELENIK A FERTŐZÉS, AKKOR EGY-EGY OSZTÁLY, KITERJEDTEBB ESETSZÁMOK ESETÉN PEDIG TÖBB OSZTÁLY VAGY AZ EGÉSZ ISKOLA ÁTÁLL DIGITÁLIS OKTATÁSRA.

Rovatok