Index Vakbarát Hírportál

Akár tíz fokot is zuhanhat ma a hőmérséklet

2020. augusztus 31., hétfő 07:05

A 2020-as rekordmeleget jelentő vasárnap után hétfő délutánra megérkezik az eső, miután délnyugat felől egy intenzívebb csapadéktömb éri el az országot. Helyenként erősen viharos, a 90 kilométer per órás sebességet is meghaladó szélrohamok kísérhetik a zivatarokat, de előfordulhat jégeső, illetve intenzív csapadék is társulhat hozzájuk. Az estére érkező borús időjárás ellenére marad napközben a meleg, az országos napi középhőmérséklet hétfőn is elérheti a 25 fokot – írja a honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Budapesten a legmagasabb hőmérséklet 26 fok lesz estére azonban lehűl a levegő, 17 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Délelőtt a fátyolfelhők mellett napos időre számíthatunk,

MAJD DÉLUTÁN BEFELHŐSÖDIK AZ ÉG, KORA ESTÉTŐL PEDIG CSAPADÉK IS VÁRHATÓ, SŐT, AKÁR HEVES ZIVATAROK IS KIALAKULHATNAK. ÉJSZAKA ÉSZAKNYUGATIRA FORDUL A SZÉL, AMELY NAPKÖZBEN MEGERŐSÖDIK, AZ ESTI ZIVATAROKHOZ PEDIG VIHAROS SZÉLROHAMOK IS TÁRSULHATNAK.

 

Az őszies idő a hét közepéig velünk marad, országosan péntekig húsz fok körül alakul majd a napi legmagasabb hőmérséklet. Az előrejelzés szerint a hétvégén újabb felmelegedés várható. 

(Borítókép: Köd a Somogy megyei Pogányszentpéternél 2020. augusztus 18-án. MTI/Varga György) 

Rovatok