Index Vakbarát Hírportál

Bulinegyed: 102 szórakozóhely maradhat nyitva éjfél után

2020. szeptember 1., kedd 19:42

138 kérelmezőből, 102 vendéglátóhely kapott felmentést az éjfél utáni zárva tartás alól, derül ki az Erzsébetvárosi önkormányzat által közzétett listából.

A minden idők legszigorúbb csendrendeletként ismertté vált szabályozás komoly követelményeket támaszt a vendéglátósok felé. A népszerű kocsmák, mint a 4-6-os, DZZS, Füge Udvar és a szórakozóhelyek szinte mindegyike nyitva maradhat éjfél után. Persze komoly követelményrendszernek kell megfelelniük, ami a szórakozás minőségét nem befolyásolja, inkább a vendéglátósokra és remények szerint a környéken lakók nyugalmára lesz hatással. A részletes lista ezen a linken érhető el. 

 Csak azok a szórakozóhelyek maradhatnak nyitva éjfél után, amelyek többek között hangerőszabályzó-rendszert működtetnek és akusztikai szakértő jóváhagyásával igazolják a megfelelő zajszintet, 

Azokat a vendéglátóhelyeket, amelyek megszegik a szabályokat pénzbüntetéssel, 3 napos zárva tartással és végső esetben akár a nyitvatartási engedély végleges megvonásával is sújthatják. 

Az erzsébetvárosi csendrendelet különös figyelmet fordít az egyéni és a társasházi panaszok kivizsgálására. Ezért a szórakozóhelyek külön embereket fognak alkalmazni azért, hogy rendet tartsanak az üzletek előtt. Az új rendelet betartása árdrágító hatással jár, egyelőre nehéz megbecsülni, hogy az elvárt eszközök beszerzése és az új munkakörökbe felvett emberek alkalmazása milyen mértékben dobja meg a sör árát.

Rovatok