Index Vakbarát Hírportál

Korlátozza a Pázmány a jogászi eskütételen résztvevők számát

2020. szeptember 1., kedd 16:41

Az egyetemisták életét is alaposan felforgatta a koronavírus.

Az egyetemisták és frissen végzettek számára is sok kellemetlenséggel jár a koronavírus helyzet. A tavaszi szemeszter és vizsgaidőszak sem zajlott teljesen zökkenőmentesen a felsőoktatásban, az online oktatás egyértelműen a szokásosnál több odafigyelést és nagyobb felkészülést követelt meg mind az oktatók, mind a hallgatók részéről. A napokban pedig sorra kellett lefújni több egyetemi gólyatábort, mivel az avató bulikon is felütötte a fejét a COVID-19.

A katolikus egyetem frissen végzett jogászainak diplomaátadója elmaradt, és bár az egyetem vezetése igyekezett a szeptember 3-i ünnepélyes eskütétellel némiképpen kárpótolni őket, a Pázmány honlapján olvasható közlemény szerint kénytelenek voltak két főben maximalizálni a résztvevők számát. 

A fokozódó járványügyi helyzetre és a magas regisztrált létszámra való tekintettel, azért hogy ne lépjük túl az 500 fős létszámot korlátozzuk a meghívható vendégek számát. Kérjük, hogy legfeljebb két kísérővel érkezzenek az eskütételre – 

olvasható a Pázmány tájékoztatójában.

A napokban a Semmelweis Egyetem a kötelező maszkviselés fokozott ellenőrzésére vonatkozó hirdetményt tett közzé, ezzel remélve, hogy fékezni tudják a vírus terjedését zárt térben. A renitens hallgatókat itt fokozott ellenőrzésekkel igyekeznek rábírni a megfelelő maszkhasználatra, amit az úgynevezett Biztonságtechnikai Igazgatóság munkatársai hivatottak elvégezni.

Ahogyan fogalmaznak:

Azok az egyetemi polgárok, akik nem, vagy nem megfelelően (orrot, szájat elfedve) viselik a maszkot, írásbeli figyelmeztetést kapnak, tekintettel arra, hogy az egyetem területén idős, súlyos állapotú betegek is fekszenek, a maszkhasználat elmaradása esetén pedig a fertőzés veszélye jelentősen megnőhet, mely akár súlyos egészségkárosodást idézhet elő, különösen a veszélyeztetett korosztály esetében.

Rovatok