Index Vakbarát Hírportál

24.hu: Uniós pénzből épült turisztikai birodalom a fideszes politikus birtokán

2020. szeptember 2., szerda 16:01 | aznap frissítve

Csaknem hatvan millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból létesültek turisztikai beruházások a fideszes Kovács Sándor országgyűlési képviselő birtokán – derítette ki a 24.hu. Hivatalosan nem a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselő kapta a támogatási összeget, hanem fia és a felesége által vezetett egyesület.

A telek ugyanakkor Kovács Sándor és édesanyja tulajdonában van. A 24.hu információi szerint a földhivataltól lekért tulajdoni lapon nem szerepel, hogy a közpénzből felhúzott turisztikai komplexum nem a fideszes politikus tulajdonában áll.

Kovács elmondása szerint nem haszonélvezője a telkén megvalósult beruházásnak, ő csak a pályázat elbírálásban vett részt.  A portálnak sikerült megszólaltatnia a politikust is, aki a lap érdeklődésére már módosítaná a földhivatali bejegyzéseket. 

A nyírségi ranch-en vendégház, filagóra, turisztikai bemutatóház és csónakház épült közpénzből. A 24.hu cikke szerint azonban, csak papíron: a turisztikai célpontok között akad olyan is amelynek megvalósulásáról sem a helyszínen, sem az interneten nem talált nyomot. 

Rovatok