Index Vakbarát Hírportál

Hét évet is kaphat a férfi, aki egy vélt tartozás miatt durván bántalmazott egy nőt

2020. szeptember 2., szerda 17:08

A vádlott homlokon fejelte a nőt, majd egy féltéglával a kezében fenyegette egy Pápa közeli faluban.

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki idén júliusban az egyik Pápa környéki faluban erőszakkal akarta kényszeríteni nőismerősét egy használt mosogatógép vételárának megfizetésére - olvasható az ugyeszseg.hu portálon.

Ami az ügy leírásából kiderül, hogy az 52 éves támadó férfi előzetesen megkérte egy nő ismerősét, hogy az egyik Győr-Moson-Sopron megyei faluból segítsen neki egy mosogatógép elszállításában. A hölgy szívesen segített, majd a háztartási gépet egy közös ismerősük garázsába vitték.

A mosogatógép tulajdonosának sürgősen pénzre volt szüksége, ezért felajánlotta a hölgynek, hogy 20 000 forintért vegye meg tőle a gépet. A nőnek esze ágában sem volt megvásárolni az eszközt, ezért a férfi és közte ellentét alakult ki. A rákövetkező hetekben az elkövető többször megkereste a hölgyet és agresszívan követelte tőle a pénzt, ezért a nő vállalta, hogy 10 000 forintért megveszi a gépet. 

Idén július végén a nő egyéb okból a vádlott falujában járt és miközben gépkocsijából szállt ki, a férfi megjelent mellette. A vádlott a pénzét követelve két alkalommal homlokon fejelte a nőt, majd közben fenyegetőleg utalt rá, hogy korábban már követett el emberölést, ezért nem fél. Az ijedt nő ekkor a kocsijából ki akarta venni a mobiltelefonját, hogy segítséget hívjon, ám a férfi rárúgta a jármű ajtaját, majd továbbra is a pénzét követelve megragadta a nő nyakát és az autó oldalának nyomta. A támadó férfi másik kezében ütésre emelve egy féltéglát tartott, s ezzel is fenyegette a hölgyet

Az esetet látó férfi a nő segítségére sietett és felszólította a támadót, hogy hagyja abba a nő bántalmazását, a rémült nő pedig közölte, hogy értesíti a rendőrséget. Az agresszív férfi elengedte a hölgyet és a téglát is eldobta, majd távozott helyszínről. Többszörös visszaesőnek minősülő férfi akár 7 évet is kaphat újabb bűncselekményéért.

Rovatok