Index Vakbarát Hírportál

Borsodnádasdi gyilkosság: előkerültek a lány utolsó üzenetei

2020. szeptember 2., szerda 16:49 | aznap frissítve

„Mit fogsz velem csinálni?”, ez volt az utolsó üzenet, amit Csenge Rolandnak küldött a végzetes éjszakán. Hatalmas fordulattal folytatódott a borsodnádasdi emberölés tárgyalása, az Indexnek az áldozat családjának jogi képviselője nyilatkozott.

Korábban még nem ismert Messenger-beszélgetésről hullott le a lepel szerdán a bíróságon. A 17 évesen elhunyt Csenge mobilja elázott, így nem lehetett tudni, hogy kivel és miről levelezett a halála előtti pillanatokban. Az informatikai szakértőnek három év után sikerült mégis elővarázsolnia a készüléken megbújó beszélgetés minden pillanatát.

Csenge 2017. szeptember 2-án a borsodnádasdi templom felé vette az irányt, hogy találkozzon barátjával,a 20 éves Rolanddal. A fiú nem a jól kivilágított területre, hanem az épület mögötti sötét, erdős helyre csalogatta a kamasz lányt.

„Sötét van. Gyere. Meddig menjek? A bükkfáig. Mit fogsz velem csinálni?”, ezek voltak az utolsó üzenetek. Három évvel később végre ezek is napvilágot láttak – mondta az indexnek dr. Lichy József, Csenge családjának a jogi képviselője.

A lány követte a fiút az erdőbe. A tettes nem csak bántalmazta a lányt, de utána lemeztelenítette, majd testét fejjel lefelé egy aknába dobta. Itt lelte végül halálát a tinédzser, vízbe fulladt.

– A mai napig nem találták meg a ruháit, de még a fésűt se.  Vélhetően még aznap elrejtette azokat – magyarázza tovább az ügyvéd.

Három évvel később, a mai napon fordulat állt be az ügyben: aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt vádolta meg a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség ügyésze. Korábban első fokon gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 4 év fogházbüntetésre ítélték. Ma az ügyész a perbeszédében mindenkit meglepett az ítélőtáblán.

– Mindenki ledöbbent az ügyész úr perbeszédén. Rolandon is láttam, hogy ledermedt a hír hallatán és akkor, amikor rárakták a bilincset. Miután májusban soron kívüli tárgyalást hirdettek várható volt, hogy előrelépés lesz az ügyben. Jövőhéten még a védői és az én perbeszédem következik, majd akár ítélet is várható az ügyben. A legpokolibb talán az egészben, hogy a fiún nem látom a megbánás egy halvány nyomát se. Ennyi év után egyszer sem jutott el addig, hogy elnézést kérjen a szülőktől – tette hozzá dr. Lichy József.

Csenge édesanyja a korábbi ítélethirdetéskor összeomlott. Most ismét ott ült a tárgyalóteremben és ügyvédje szerint attól, hogy látta lánya gyilkosát három évvel később bilincsben elvonulni megnyugtató volt a számára.

Rovatok