Index Vakbarát Hírportál

Nincs kegyelem a gyerekgyilkosnak

2020. szeptember 3., csütörtök 17:23

Két nevelt gyermekét megölte, élettársát, a gyerekek édesanyját pedig súlyosan megsebesítette egy ózdi férfi. A Miskolci Törvényszék életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a férfit csütörtökön.

Nagyjából két éve, 2018. november 26-án történt Ózdon, hogy egy férfi az éjjeli órákban érkezett haza, amikor élettársa és a gyerekek már aludtak. A tettes konyhakéssel az ágyban fekvő élettársát kétszer mellkason szúrta, majd az egyik gyermekre támadt, őt szintén mellkason szúrta, a karját és a kezeit is megvágta. A gyermek azonnal meghalt. Időközben a vádlott a gyermeke védelmére siető élettársát késsel a lábszárán sebesítette meg, majd a másik gyermeken szívtájékon halálos sebet ejtett.

A törvényszék a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztésből leghamarabb 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Enyhítő körülményként értékelték, hogy a vádlott beismerte a bűncselekményt, súlyosbító körülmény volt ugyanakkor a vádlott büntetett előélete és az elkövetés kitartó jellege, valamint az, hogy hozzátartozó sérelmére követte el.

A vádlott és védője fellebbezést jelentett be. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Rovatok