Index Vakbarát Hírportál

Újabb fertőzések a Ferencváros jégkorongcsapatánál

2020. szeptember 4., péntek 20:05

Újabb játékosok fertőződtek meg koronavírussal az Erste Liga-győztes FTC-Telekom jégkorongcsapatánál.

A zöld-fehér klub honlapjának pénteki beszámolója kiemelte: azt követően, hogy szerdán a keret két tagja produkált pozitív koronavírus-tesztet, és került házi karanténba, a csapat többi tagján az előírásoknak megfelelően újabb vizsgálatokat végeztek el, amelyek aztán további csapattagoknál is pozitív eredményt mutattak ki. Az érintettek ezúttal is azonnal házi karanténba és megfigyelés alá kerültek. Kiemelték: az összes érintett csapattag jól van.

A klub minden további intézkedést betart és folyamatos kapcsolatban van az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal, amelynek ajánlásait, előírásait figyelembe véve jár el.

Azok a csapattagok, akiknek semmilyen testi tünetük nem volt, és két negatív tesztet produkálnak, a jövő héten fokozatosan edzésbe állnak. Az Erste Liga - amelynek előző kiírása idő előtt, az elődöntőknél szakadt félbe a pandémia miatt - új idénye a tervek szerint jövő szombaton kezdődik el.

A közlemény kitért rá: az FTC-MVM Népligeti Sportközpont működését az eset nem befolyásolja, az edzések, foglakozások minden sportágban továbbra is zajlanak az egészségügyi előírások maximális betartása mellett.

Rovatok