Index Vakbarát Hírportál

Történelmi hősökké válhatnak a magyar fiatalok, ha otthon maradnak – véli az EMMI miniszter

2020. szeptember 5., szombat 13:03

Nagy feladat vár rátok, fiatalok. A koronavírus-járvány itt van közöttünk, a fertőzöttek száma pedig kedvezőtlenül alakul. A baráti együttlétek, a közösségben töltött idő és az összeverődések legtöbb formája mind-mind potenciális veszélyt hordozhat magában – írja Facebook posztjában Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. 

A fiatalok felelősségét firtató bejegyzésében az EMMI vezetője az idősebb generációkra leselkedő veszélyt hangoztatja. Mint fogalmaz: „vállaitokon most olyan felelősség van, amivel barátaitok, szüleitek és nagyszüleitek életét határozhatjátok meg”.

Ennek okán arra kérlek benneteket, hogy tartsátok be a járványügyi ajánlásokat, a döntéseitekkel ugyanis életeket menthettek. Mutassatok példát és ezzel csatlakozzatok a mindennapi hősök soraihoz! – teszi hozzá. 

Kásler emlékeztet arra is, hogy „a magyar fiatalok számtalan alkalommal vívták ki maguknak a tiszteletet és elismerést a történelem folyamán”.

„Azt kívánom, hogy amikor a járványhelyzet elmúltával visszatekintünk majd erre az időszakra, a ti generációtok helytállását is hasonló elismerés övezze” – teszi hozzá a miniszer.

Kásler azt is kiemeli, hogy tisztában van az ezzel járó áldozatokkal, a fiatalok számára jelenti a legtöbb lemondást a mostani helyzet.

Tudnotok kell azonban, hogy a magyar emberek ezreinek, talán tízezreinek megfertőződését kerülhette el hazánk éppen ennek a felelősségteljes időszaknak köszönhetően. Hosszú hónapok eredményes munkáját pedig nem áldozhatjuk fel, hiszen annak emberéletekben mérhető következményei lennének – teszi hozzá.

Rovatok