Index Vakbarát Hírportál

Palkovics László szerint aki jól pályázott, kap támogatást e-autóra

2020. szeptember 5., szombat 09:40

Öt milliárd forintos keretösszegű elektromosjármű-vásárlást támogató pályázat zárult le nagy sikerrel, amit a kormány most 882 millió forinttal emel meg – mondta az MTI-nek Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, hozzátéve, a kibővített keretnek köszönhetően valamennyi jól beadott pályázat támogatásban részesülhet. A többletforrásnak köszönhetően az innovációs tárca több mint 230 elektromos jármű vásárlását segíti, Palkovics szerint ezzel több mint 2000 elektromos jármű beszerzése történhet meg.

Összesen 662 magánszemély pályázott a támogatásra, emellett 738 vállalkozás, köztük 294 taxis vagy személygépkocsis személyszállítást végző cég nyújtott be pályázatot elektromos autó vásárlására.

A pályázó gazdasági társaságok főként az informatikai, értékesítési és kereskedelemi szektorokból kerületek ki, de előfordultak köztük mérnöki vagy ügyvédi irodák is. Az érdeklődés a taxisok részéről volt a legintenzívebb, a pályázataikban igényelt támogatások összege ugyanis meghaladta a számukra elkülönített 2 milliárd forintos keretet.

A pályázat keretében 348 vállalkozás pályázott elektromos robogó beszerzésére – jegyezte meg Palkovics László.

Rovatok