Index Vakbarát Hírportál

Tizenötmillió forint értékű droggal kaptak el Óbudán egy dealert

2020. szeptember 6., vasárnap 07:50

3,7 kilogramm marihuánát további 140 gramm növényi maradványt, két ecstasy tablettát, és egy LSD bélyeget is lefoglaltak Budapesten a III. kerületi rendőrök abban a razziában, amelyet még szeptember 3-án hajtottak végre a Királyok úti házban – írja a police.hu. A kerületi nyomozók az ott lakó 38 éves férfit, Sz. Vilmost elfogták, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt gyanúsítottként  kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

A házkutatásban lefoglaltak kábítószerek porciózásához, adagolásához, csomagolásához szükséges eszközöket, kábítószergyanús anyagmaradvánnyal szennyezett digitális mérlegeket, illetve több mint 500 ezer forintot is. 

A házban tartózkodó T. László Sándort, és T. László Zsoltot a nyomozók szintén előállították, és a mintavételt követően – amely pozitív eredményt mutatott – kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak velük szemben. A két férfi szabadlábon védekezik.

A lefoglalt, feltehetően kábítószernek minősülő anyagok feketepiaci értéke az előzetes becslések alapján meghaladja a tizenötmillió forintot.

Rovatok