Index Vakbarát Hírportál

BGE-tanévkezdés: egy héttel eltolták, majd este szóltak, hogy holnap iskola

2020. szeptember 7., hétfő 09:16

Az eredeti tervekkel ellentétben, hogy egy héttel eltolják a tanévkezdést a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE), szeptember 6-án, vasárnap este szóltak a hallgatóknak, hogy másnap reggel mégis indul a félév.

A BGE-n eredetileg azt tervezték, hogy egy héttel eltolják a tanévet. Azonban szeptember 6-án, vasárnap este a Neptun rendszeren keresztül értesítették a hallgatókat arról, hogy aznap megszületett a döntés, szeptember 7-én mégis elindul a félév, és megtartják az órákat – kaptuk az információt olvasónktól.

A BGE vezetősége az ágazati szabályozó dokumentum, valamint a vonatkozó járványügyi szabályok figyelembevételével az infrastrukturális és oktatásmódszertani racionalizálás után a mai napon arról döntött, hogy a félévet az eredetileg tervezett időpontban, tehát 2020. szeptember 7-én kezdi meg

– találtuk meg az információt a Budapesti Gazdasági Egyetem Hallgatói Önkormányzatának hivatalos Facebook-oldalán is.

Hozzáteszik, aki pozitív Covid–19-teszteredménnyel vagy a fertőzés ismert tüneteivel rendelkezik, illetve az elmúlt két hétben szoros kapcsolatban volt fertőzött személlyel, nem látogathatja az egyetemet. A távollétét igazoltnak tekintik.

Rovatok