Index Vakbarát Hírportál

90 diák és 13 tanár került karanténba koronavírus miatt Kapuváron

2020. szeptember 7., hétfő 15:22 | aznap frissítve

A katolikus iskolaközpont három diákjának a tesztje lett pozitív, a többiek kilétére a kontaktkutatásban derült fény.

Kilencven diák és 13 tanár került karanténba Kapuváron, miután a Páli Szent Vince Iskolaközpont három diákjának pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ha további igazolt fertőzésekre derül fény, az iskolában vagy rendkívüli szünetet rendelnek el, vagy digitálisan folytatják az oktatást. 

Az iskolaközpontban megszokott módon indult a tanév. Szentmisével egybekötött évnyitót tartottak. Az intézményben pár nappal később azonban felborult a rend, Biró Péter a hétvégén értesítették, hogy három tanulónak pozitív lett a tesztje. Az iskolaigazgató a Kisalföldnek nyilatkozott. 

A három diák három különböző osztályba jár, egyikük alsós, másikuk felsős, illetve van köztük egy gimnazista. Rögtön elkezdődött a kontaktkutatás, hogy kik azok a tanulók és pedagógusok, akikkel kapcsolatba kerültek. A nyelvi csoportbontás miatt a párhuzamos osztályban tanulókkal is találkoztak, így összességében 90 diák és 13 pedagógus került járványügyi megfigyelés alá, ők nem hagyhatják el az otthonukat

– mondta el Bíró Péter a portálnak. A minisztérium és az Operatív Törzs jelenleg nem rendelt el szünetet, első körben tesztelik azokat, akik most karanténba kerültek. Amennyiben még több fertőzött lesz, vagy rendkívüli szünetet rendelnek el, vagy digitálisan folytatják a tanévet. Az igazgató elmondta, hogy utóbbi eshetőségre megvan az intézkedési tervük, az utóbbi tanév alapján pedig tapasztalatuk is van a digitális tanrendről. 

Az intézményt 100 óvodás, valamint 730 általános iskolás és gimnazista látogatja, a tanári kart 74 pedagógusból áll. 

Rovatok