Index Vakbarát Hírportál

M. Tóth Géza: Félreálltam

2020. szeptember 8., kedd 13:53

A jelenlegi helyzetben az egyetemi oktatói hivatását nem tudja folytatni a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZTE) – fogalmazott a Facebookon az egyetemi tanár. M. Tóth Géza kiemelte, hogy az átalakított működési rend szerint előkészített munkaszerződését nem írta alá.

Bejegyzésében emlékeztet, hogy az utóbbi hetekben sokan sokféle módon nyilvánosan megkérdőjelezték az SZFE önrendelkezéshez való jogát, a hallgatók, a kollégák és az ő szakmai és emberi tisztességét is, illetve az egyetemi munkájuk eredményességét.

Azoktól az állami, szakmapolitikai tisztségviselőktől, akikkel rektorként együtt dolgoztam, és akik tényszerű ismeretekkel rendelkeznek a tanári, intézményvezetői munkámat illetően, nem érkezett cáfolat az egyetemünket, munkatársaimat és a személyemet ért bírálatokra, rágalmakra, így ezeket hivatalos álláspontnak kell tekintenem. Nem fogok érveket, szakmai sikereket sorolni a munkám, munkánk eredményességének igazolására. Feleslegesnek és méltatlannak tartanám.

– írta. Hozzátette, ha  bárkit érdekelnek döntésének további okai és részletei, annak jó szívvel ajánlja Arany János kései lírájának tanulmányozását.

Rovatok