Index Vakbarát Hírportál

Koronavírusos lett a Magyar Judo Szövetség edzőtáborának egyik résztvevője

2020. szeptember 9., szerda 09:37

Már vasárnap este kiderült, hogy a dunavarsányi cselgáncs edzőtábor egyik résztvevője koronavírussal fertőzött, a Magyar Judo Szövetség azonban csak kedd este hozta nyilvánosságra ezt a tényt. Huszonöten önkéntes karanténba vonultak  – írja a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó Kovács Antal szövetségi alelnök a kommunikációs hibát elismerve leszögezte:

[...] minden sportolónk esetében az egészség a legfontosabb, még az olimpiai eredményeknél is fontosabb. [...] Megítélésem szerint a dunavarsányi edzőtáborban helyesen jártunk el, mert amikor az egyik kislány esetében felmerült a fertőzés gyanúja, rögtön leállítottuk a szőnyegedzéseket. Vasárnap pedig mindenkit úgy küldtünk haza, hogy fennáll a veszély, tekintse magát pozitívnak, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik.

Cselgáncs esetében kiemelten fontos az edzés partnerrel, a központi tábor megtartásáról szóló döntés meghozatalakor pedig még nem tartott ott a koronavírus-helyzet, mint most – fűzte hozzá Kovács Antal. 

A lap által megszólaltatott egyik edző kiemelte, hogy óvatosságból nem engedte tanítványait az edzőtáborba, mások a szövetségi keretedzők megosztó személyiségét, valamint az elmaradt utazások költségeinek szétosztását kritizálták helyzet kapcsán.

Rovatok