Index Vakbarát Hírportál

Európa egyik vezető fogászati rendezvényét is betiltotta az EMMI

2020. szeptember 11., péntek 06:57

A koronavírus-járvány további terjedésének megakadályozása érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma minden rendezvény személyes jelenléttel történő megtartását megtiltotta az egészségügyi, szociális és köznevelési ágazatban. Ezen vérzett el a Dental World is, amely idén lenne 20 éves. 

Idén már tízezer résztvevőt vártunk, 60-70 országból. Az elmúlt években minden évben dupláztuk a nemzetközi résztvevők arányát, 2019-ben történt meg először, hogy több külföldi kongresszusi résztvevőnk volt, mint magyar. Ez komoly elismerés Magyarországnak, a magyar fogászati szektornak és a magyar fogászati képzésnek egyaránt. 

Ezt a Dental World Hungary Fogászati Továbbképző Konferencia és Kiállítás szervezője mondta el. Laczkó Tamás szerint ez hatalmas csapás az ágazatnak.

2020 tavaszán bizakodók voltunk az őszi időszakkal kapcsolatban, és ezt igazolták vissza a jelentkezők is. Minden eséllyel idén is rekordot döntött volna Budapest a fogászati kongresszusok világában. A szerdai döntéssel ez nem valósulhat meg, azonban az előadások nem maradnak el: egész napos online adást tervezünk és online videotárba töltjük az előadásokat.

Mivel a rendezvényt kizárólag online módon lehet megtartani, most digitális előadásokkal készülnek, és az eredeti dátumon, október 10-én egész napos élő online adást teveznek a betiltott budapesti fogászati konferencia szervezői.

Tóth Mihály, a Dental World marketingvezetője azt emelte ki, hogy a hazai témavezetők a magyar fogászati szakma elismert szakemberei, rendszeres előadói a dubaji, londoni, New York-i, pekingi kongresszusoknak, és az általuk meghívott nemzetközi előadók világszerte szakemberek ezreit mozgatják meg.

Ezeknek az előadóknak a meghallgatásához több ezer kilométert kell utazni, és ez sokmilliós költséget jelentene a magyar fogorvosoknak is. A budapesti konferencia nagy értéke, hogy ezek a vezető szakemberek egyszerre egy helyen vannak, és 3 nap alatt tanulhatnak tőlük a résztvevők. Idén a felhőbe kényszerülnek az előadások, amelyeket a kongresszusra már jegyet váltott jelentkezők 2 hónapig érhetnek el.

A szervezők az októberi három napos eseményre megváltott jegyeket a digitális konferenciára váltják, és két hónapra meghosszabbítják az érvényességüket.

Rovatok