Index Vakbarát Hírportál

A koronavírus miatt online oktatásra áll át a technikum két osztálya

2020. szeptember 11., péntek 17:06 | három éve frissítve

Miután megírtuk pénteken, hogy Pécsett egy végzős diák pozitív koronavírustesztje miatt küldtek haza egy egész osztályt, olvasónk felhívta figyelmünket, hogy egy újabb budapesti intézményben is a digitális oktatásra álltak át.

A fővárosi BMSZC Neumann János Informatikai Technikum hivatalos honlapján közölte, hogy iskolájukban megnövekedett azoknak a tanulóknak a száma, akik fertőzésre utaló tünetek miatt otthon maradtak.
Törekedve a diákok és a pedagógusok egészségének megőrzésére, az iskolában úgy döntöttek, hogy a huszonhárom osztályból kettőnek digitálisan folytatják az oktatást – legalábbis szeptember 14-től szeptember 28-ig mindenképp.

A gimnázium főoldalán közzétett tájékoztató: 
Iskolánk tanulói között két osztályban megnövekedett a fertőzésre utaló tünetekkel otthon maradó diákok száma. Törekedve az egészségünk védelmére, valamint a tanulási folyamat egységességére az iskola „Infodigitális pályaorientációs projekt”-je keretében a két osztályunk tanulói szeptember 14-étől szeptember 28-áig a projekthez igazodó órarend alapján digitális eszközöket használva tanul, és a projektben résztvevő kollégáink így tanítanak.

Rovatok