Index Vakbarát Hírportál

Vonatra várakozva kapott el kifosztókat egy rendőr

2020. szeptember 11., péntek 12:57

Az elmúlt hetek a szabadnapos és a szolgálaton kívüli rendőrök sikereiről szólnak. Ismét egy ilyen esetről adott hírt a police.hu. A rendőrségi portál beszámolójából kiderül, hogy a Készenléti Rendőrség járőrvezetője, Szűcs Zsolt őrmester volt az, akinek 2020. szeptember 8-án a szabadidejében a Keleti pályaudvaron szolgálatba kellett helyezni magát.

A vonatra való várakozás közben vette észre, hogy egy férfi és egy nő egy az állomáson alvó férfiban a potenciális áldozatot fedezte fel magának. A páros oda is ment hozzá, elvette tőle a mobiltelefonját. Az őrmester azonnal a kifosztók után ment, és elfogta a tolvajokat. Ezután értesítette józsefvárosi kollégáit, akik átvették tőle a kifosztó párost. A kirabolt személy visszakapta a mobilját, és elmondta, olyan mélyen aludt, hogy semmit sem érzékelt a lopásból. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 39 éves G. Krisztiánt és a 40 éves H. Istvánnét a kifosztás miatt gyanúsítottként őrizetbe vették, s indítványozták letartóztatásukat.

Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya helytállásáért elismerésben és jutalomban részesítette Szűcs Zsolt r. őrmestert. 

Rovatok