Index Vakbarát Hírportál

Sukorón épülhet meg a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia

2020. szeptember 12., szombat 13:05

Az utánpótlásbázis építéséről szóló döntés hátterében az áll – idézi a a napi.hu  a Magyar Közlönyben megjelent határozatot –, hogy az akadémia építését sem a főváros, sem annak III. kerülete nem támogatta. Eleinte az Óbudai (Hajógyári)-sziget szerepelt a tervben, ám új helyszínt kellett találni, most úgy tűnik, hogy a Velencei-tavi település lett a befutó.

Az akadémia építéséhez az előkészítést jövő év január 20-ig kell befejezni. Erre 161 millió forintot ad az Orbán-kormány, 68,5 milliót 2020-as, a többi a jövő évi költségvetésbe tervezték be. Ezzel párhuzamosan a kabinet  visszavonta a sportakadémiáról szóló korábbi két határozatát, és figyelemre méltó tény, hogy az összeg a legelső, 2017. novemberi 115 millióhoz áll közelebb.  Tavaly lényegesen többet 675 millió forintot adtak volna az utánpótlás központ építésére a Hajógyári-szigetre. 

A Magyar Közlöny kiemeli, hogy az Orbán-kormány az utánpótlás-nevelés fontosságát és társadalmi értékét szem előtt tartva  továbbra is elkötelezett a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia létrehozása iránt, ezért annak új helyét a Velencei-tónál, Sukoró külterületén jelölte ki. 

Rovatok